10 hétköznapi helyzet, amikor hasznos a paracord karkötő

10 hétköznapi helyzet,
amikor hasznos a paracord karkötő

Murphy törvényei az élet számos helyzetére igaznak bizonyultak, de vannak helyzetek, amiket könnyedén megoldhatunk, némi felkészültséggel! Pont egy karkötő segítene át azokon a hétköznapokon, amikor semmi nem akar összejönni? Igen, és elmondjuk hogyan!

Egy átlagos paracord karkötő 2-2,5m paracord zsinórt tartalmaz. Ez kényelmesen elfér a csuklónkon és divatos kiegészítője mindennapjainknak. De ne csak így tekintsünk rá, nézzünk 10 olyan helyzetet, amikor érdemes lehet akár feláldozni is karkötőnket és másnap újat készteni helyette:

10 dolog amire fel tudod használni a paracord karkötődet:

  1. Cipőfűző: Egy paracord karkötőben lévő zsinór hosszúsága kb. 250 cm. Ha cipőfűzőnk elszakad, könnyedén pótolhatjuk a nálunk lévő paracord zsinórral, hiszen egy félcipő cipőfűzője 70cm és egy bakancsba való cipőfűző is csak 120cm. Így könnyedén átfűzhetjük a pár mindkét cipőfűzőjét.
  2. Cipzárhúzó: Murphy szerint, ami elromolhat, az el is fog romlani, ráadásul a legrosszabbkor! Tehát a cipzárhúzó is bármikor elszakadhat, eltörhet. De, ez nem jelenthet problémát, ha egy kis darab paracord zsinórral helyettesítjük az alkatrészt! 10cm paracord, egy kis csomó, és máris találékonyan megoldottuk ezt a gondot is!
  3. Csat: Általában, ahova csatot varrtak, oda zsinórt is lehet befűzni. Eltört a táskánk csatja? 15cm paracord bármikor megoldja ideiglenesen a problémánkat!
  4. Kötözés: Éppen le kell kötöznünk valamit és se zsinór, se gumipók nincs nálunk? Egy paracord karkötő szétbontva ilyenkor jól jön!
  5. Öv: Lepattant nadrággomb, vagy öltözőben hagyott öv? Ne nevezzük be vele divatbemutatóra, de egy nagyobb égéstől gond nélkül megment a paracord zsinór!
  6. Fogóka: Sokat vásároltál? Vágja a szatyor a kezed? Ki sem kell bontanod a karkötődet, csak fűzd át a füleken és máris kényelmesebb, biztosabb fogásod van!
  7. Akasztó: Nincs fogas, csak egy rúd van a szekrényben, vagy egyetlen akasztó az összes ruhának? Semmi gond! Fűzd át a karkötődet a nadrágbújtatón, keresztbe rajta a pólót és készen is vagyunk! Máris nem kell a koszos szekrényaljra vagy a cipődre pakolni!
  8. Sörnyitó: Mindennel lehet sört nyitni, miért lenne ez kivétel? Probólkozz csak nyugodtan, de ha nem megy, egy következő cikkünkbe leírjuk miként kell!
  9. A nagyi befőttje: Legbelül tudod, hogy az étel akkor lenne a legtökéletesebb, ha ki tudnád nyitni azt a befőttet. Vizezd be kicsit a karkötőt és fogd a fedél köré, majd próbáld ismét nyitni! A fonat mindkét irányban jó tapadást fog biztosítani!
  10. Simán zsinór: Vannak dolgok amiket nem kell túlgodnolni! Zsinór kell és kész! Szétcsúszik a vasalódeszka? Vagy nem bírja a sok ruhát a szárító állvány? Pont eltört a bringalámpa rögzítője? Kötözd fel vagy össze, hiszen van nálad paracord!

Hasznos? Hasznos!

Ez 10 közönséges, hétköznapi példa volt arra, hogy milyen problémákkal szembesülhetünk nap mint nap. A túlélés nem csak azt jelenti amit Bear Grylls elénk tár, nem csak a természetben kerülhetünk ’túlélési’ helyzetbe. Minden nap szembesülünk olyan problémákkal, amit meg kell oldanunk, fel kell találnunk magunkat, mindezt úgy, hogy csak a környezetünkben lévő elemeket használhatjuk.

Egy csatornába esett kulcs kihalászása, egy beszorult bankkártya kipiszkálása a mindennapi túlélésünk részei. Adjunk eggyel több esélyt magunknak, legyen nálunk mindig paracord karkötő!

Paracord témáink

Tetszett a cikkünk? Oszd meg az ismerőseiddel!