Készíts paracordból pórázt a kutyusodnak

Az ejtőernyőzsinór nem csak karkötőknek szolgál kiváló alapanyag gyanánt, de a kedvenc ebednek is számos kiegészítőt készíthetsz belőle. A póráz az egyik legkézenfekvőbb lehetőség.

Miért érdemes a paracordot választanod? A paracordból készült póráz teherbírása kiemelkedően magas, így egészen biztos, hogy sosem fog elszakadni. Nem csak a nagy teherbírás adja azonban a tartósságát, hanem a vízállósága is. Egy kutyapóráz könnyedén vizes vagy sáros lesz, így különösen fontos, hogy ne rohadjon, penészedjen.

A másik érv, ami a paracord póráz mellett szól a személyre szabhatóság. Különféle vastagságú, színű és mintázatú vagy akár fényvisszaverő zsinórok közül is választhatsz, amiket a számodra legmegfelelőbb fonást felhasználva varázsolhatsz majd a kívánt hosszúságú pórázzá. Ezzel a megoldással egy igazán egyedi kiegészítőt kapsz majd, ami tökéletesen passzol a kutyus és a gazdi személyiségéhez.

Hogyan készíts paracordból pórázt?

A kész póráz három részből fog állni. Szükséged lesz egy fém karabinerre, amivel rögzítheted a nyakörvhöz. A másik végét úgy kell majd kialakítanod, hogy kényelmes legyen a fogása. Személyes preferencia kérdése is, de talán a laposabb fonatok valamivel jobbak erre a célra. Magát a pórázt tetszőleges fonással készítheted el, ami akár különbözhet is a markolatétól. A végeket tetszőlegesen díszítheted különböző fonással vagy akár fém alkatrészekkel is.

Nézzünk meg két különböző kialakítású paracord pórázt!

Az első egy korona fonással készült, hengeres darab. Egyszerű, stílusos megjelenéssel és masszív külsővel rendelkezik. Az alábbi videón nyomonkövetheted az elkészítését.

A második egy lapos kialakítású király kobra fonattal készült póráz. A kobra fonásnak ez a változata jóval több paracordot tartalmaz és erőteljes stílusával igazán lenyűgoző kiegészítőket készíthetsz vele. Ennek a póráznak az elkészítéséhez képes útmutatót találsz majd.

Paracord póráz kobra fonással

Bármilyen paracord zsinórt, fonást vagy alkatrészeket választasz majd, az egészen biztos, hogy az egyedi, kézzel készített nyakörv egy remek kapocs lesz közted és kutyád között. Szó szerint és átvitt értelemben is.